Svesketærte

Denne franske svesketærte er en lidt overset klassiker fra det franske køkken. Kombinationen af de smagsfulde svesker og mandelfyldet er utrolig lækker, og smagen af appelsinblomst giver tærten et skønt tvist.

INGREDIENSER

til 6-8 pers.

 

Dej

250 g hvedemel

50 g flormelis

30 g mandelmel

150 g koldt smør

1 æg

et nip salt

Fyld/frangipane

100 g mandelmel

100 g sukker

100 g blødt smør

2 æg

appelsinblomstvand 2-3 spsk. (kan købes i helsekostbutikker eller grønthandlere)

-et nip salt

ca. 400 g svesker af god kvalitet

SÅDAN GØR DU

Tilberedning ca. 30 min.

Hviletid dej: 1 time

Bagetid: ca. 25 min.

Dej

Bland mel, flormelis og mandelmel i en skål. Tilfør det kolde smør, skåret i små tern og bland ingredienserne sammen med let hånd.

Lav en fordybning i midten af melblandingen og tilfør salt og et sammenpisket æg. Ælt derefter alle ingredienser let sammen, til dejen har en homogen tekstur. Form dejen til en kugle og stil den på køl i 1 time.

Når dejen har været på køl, rulles den ud og overføres til en tærteform.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Frangipane

Lav nu frangipane (mandelfyld) til tærten. Kom mandelmel, sukker, blødt smør, æg, et nip salt og appelsinblomstvand i en skål, og pisk det sammen til en blød masse.

Fordel sveskerne rundt på tærtebunden og fordel frangipanemassen ud over. Bag tærten i ca. 25 minutter, til den er godt gylden.

Lad tærten køle helt af og server evt. med cremefraiche

FØLG ´LA TABLE D'EGLANTINE´ PÅ INSTAGRAM