Soupe au Pistou

Provencalsk suppe med grøntsager og bønner. En lækker suppe med fyldig smag - skøn fransk bondemad fra Sydfrankrig. Pistou, der skal på toppen af suppen, er den franske ækvivalent til den italienske pesto.

INGREDIENSER

til 6 pers.

 

400 g blandede bønner, f.eks. butter beans og cannelini beans, enten fra dåse eller hjemmekogte (husk at de skal stå i blød natten over, hvis du koger dem selv, følg vejledningen på posen).

½ squash

200 g grønne bønner, friske eller evt. frosne

3 kartofler

3 gulerødder

1 stort løg

1 porre

3 tomater

olivenolie

3 dl hvidvin

1,5 l grøntsagsbouillon

150 g suppepasta

2 dåser limabønner (butterbeans)

salt og peber

Pistou

3 fed hvidløg

1 stort bundt basilikum eller 2 stk. almindelige bundter

1 dl olivenolie

salt og peber

revet gruyereost og groft brød

SÅDAN GØR DU

Tilberedning ca. 40 min.

Kogetid: 30 min.

 

Klargør alle grøntsagerne og skær dem ud i små tern.

Varm 2 spsk. olivenolie i en tykbundet gryde, hæld det hakkede løg heri og lad det stege uden at tage farve. Tilføj gulerødder, porre og tomater. Lad det stege et par minutter under omrøring.

Hæld det kogende bouillonvand og hvidvin over grøntsagerne og tilføj kartoflerne. Lad det simre i ca. 15 min.

Tilsæt nu squash og bønner (senere end de øvrige grøntsager, da jeg bedst kan lide, at de stadig har lidt bid).

Tilsæt suppepasta, grønne bønner og limabønner og kog til pastaen er kogt (kig på posen hvor lang tid suppepastaen skal have).

Smag på grøntsagerne og tjek om de er kogt færdige, de skal være møre men stadig med bid.

Pistou

Pil hvidløg og pluk bladene af basilikum. Put basilikum og hvidløg i en morter med olie og salt og peber. Stød med bløde bevægelser rundt i morteren, til det har en god konsistens (behøver ikke at være meget findelt).

Suppen serveres i dybe tallerkner med et drys revet gruyere og en god skefuld pistou på toppen.

FRANSKE FUND


DESSERTER

SALATER

FROKOST

TILBEHØR

FØLG ´LA TABLE D'EGLANTINE´ PÅ INSTAGRAM